Насловна Вијести Црну Гору ујединили бол и туга

Црну Гору ујединили бол и туга

313
0

У Владином дому на Цетињу одржана је комеморативна сједница за жртве масакра у којем је нападач убио 10 особа, међу којима и двоје дјеце.

Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић, поручио је да је трагедија незапамћених размјера погодила Цетиње и Црну Гору и све оставила у шоку.

„Од прекјуче је наш град окован тугом и шоком. Невине жртве су страдале без било какве кривице у једном безумном нападу. Овакав дан се не памти“, рекао је Ђурашковић.

Он је додао да не постоји ријеч утјехе за породице жртава, чији брутално прекинути животи остају опомена свима да учине све да се овакав трагичан догађај више никада не понови.

Потпредсједник Скупштине Цетиња Мирко Станић рекао је да је Цетиње обавијено тугом као никада до сада и уједињено у боли са искреним осјећањем туге.

„Цетиње у свом туговању није само, тугује цијела Црна Гора“, рекао је Станић и додао да подршка из других градова много значи.

Станић је навео да је Црну Гору као много пута до сад, нажалост, ујединила туга.

Kомеморацији су присуствовали чланови породица трагично страдалих, представници локалне власти, Владе Црне Горе као и предсједник државе Мило Ђукановић.

Тридесетчетворогодишњи Вук Бориловић је у петак у цетињском насељу Медовина убио 10 особа, а шест ранио.

Према званичним подацима, нападач је око 15.30 часова ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга и рекао му да му је побио фамилију.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака, да се утврђују околности злочина и да ли је убица преминуо од посљедица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Сутра почиње тродневни сајам књиге
Сљедећи текстНа лијечењу три рањена пацијента, један животно угрожен