Насловна Најновије Чавка промијенила вјеру због нове функције, Амиџић огорчен

Чавка промијенила вјеру због нове функције, Амиџић огорчен

264
0
На сједници Народне скупштине Републике Српске одржаној у уторак, изабрана су два члана Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске, а посебну пажњу изазвао избор Драгане Чавке, као кандидата из реда бошњачког народа.

Чавка се иначе изјашњавала као Српкиња, те је у два наврата била на позицијама помоћника министра, једном у Министарству трговине и туризма Српске, а потом и у Министарству финансија као помоћник министра за трезор, иако никада званично није преузела ту функцију, јер одлука није објављена у Службеном гласнику.

На поменуту информацију бурно је реаговао министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић.

– Не чуди ме осуда јавности након што је Народна скупштина Републике Српске изгласала госпођу Драгану Чавку за члана Управног одбора РТРС-а. Не интересују ме разлози оних који су гласали, али сматрам да се свему томе требало озбиљније приступити. Медији су изразито важни, озбиљна ствар је у питању и Управни одбор јавног сервиса мјесто је за људе са искуством. Уколико неко жели да промијени вјеру, то је његова ствар, али ако то ради због било које позиције, онда се јавност са правом пита о каквим се људима ради. Мене би било срамота – нагласио је Амиџић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУсвојена одлука о издавању одобрења за грађење тржног центра “Лидл“ у Источној Илиџи
Сљедећи текстЋосић: Потребно донијети Закон о финансирању локалних самоуправа