Насловна Најновије Човић: Завидна усаглашеност око једног дијела Изборног закона (ВИДЕО)

Човић: Завидна усаглашеност око једног дијела Изборног закона (ВИДЕО)

164
0

На координационом састанку партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а Бих и странака „Тројке“ показана је завидна усаглашеност око једног дијела Изборног закона и до 3. октобра могао би бити на Савјету министара, изјавио је лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић на конференцији за новинаре у Мостару.

Човић је поручио да је састанак био крајње конструктиван и да је протекао у пријатељској атмосфери, као и да политика у БиХ обећава.

– Расправили смо нешто од закључака, 10 закона који стоје на дневном реду, од нешто једноставнијих до најкомплекснијих попут Изборног закона и Уставног суда – рекао је Човић након координационог састанка партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и странака „Тројке“.

Он је истакао да је „договорено и да радно тијело ради на закону о странцима у Уставном суду БиХ и да је договор да се усагласи до краја октобра“.

Додао је да је на овом састанку било ријечи и о кадровским проблемима.

– Имали смо посебну расправу око рада Министарства спољних послова у Савјету министара. Желимо измјенама закона уредити да више нико не може самоиницијативно излазити у име БиХ и износити мишљење – рекао је Човић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПогледајте шта пише у Споразуму о пуном суверенитету БиХ који је предложио Додик (ФОТО)
Сљедећи текстНикшић: Жеља за испуњавањем услова на путу ка ЕУ (ВИДЕО)