Насловна Најновије Шкипина поручио Ђонлагићу: Шапу над БиХ држе Американци, грађанско уређење је пропали...

Шкипина поручио Ђонлагићу: Шапу над БиХ држе Американци, грађанско уређење је пропали амерички пројекат и тако ће и остати

104
0

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина изјавио је за Срну да шапу над БиХ држи Америка уз помоћ својих играча, Бошњака и лажних Хрвата и Срба.

На питање Срне да прокоментарише изјаву делегата у Дому народа Парламентране скупштине БиХ Џенана Ђонлагића (ДФ) да “власт у Београду жели имати шапу над БиХ у смислу да дио суверенитета држе под контролом преко институција Српске у Бањалуци”, Шкипина је одговорио да што се тиче било какве шапе, Ђонлагић прво нека погледа у своје двориште и онда прича, јер ће видјети да Мајкл Марфи, Кристијан Шмит и бошњачки политички вазали покушавају свим силама да држе шапу над Републиком Српском и српским народом својим једностраним одлукама, у потпуности игноришући њихове ставове.

“Ђонлагић и њему слични никако да прихвате реалност да је БиХ државна заједница састављена од два равноправна ентитета и три конститутивна народа – Срба, Хрвата и Бошњака и да никада неће бити ни унитарна ни грађанска, или већ како је називају, већ да може бити само дејтонска и само као таква има будућност. Све друго је замајавање народа зарад прикупљања јефтиних политичких поена, које не могу више ни прикупити на ту причу, јер је народ сит њихових сулудих идеја, дронова, фотографисања са пушкама и звецкања оружјем”, истакао је Шкипина.

Када је ријеч о Ђонлагићевој изјави о “грађанском уређењу БиХ”, да је то процес који, како каже, неће доћи преко ноћи, али да је “пола милиона људи до сада потписало петицију ‘Милион људи за грађанску државу’”, Шкипина је поручио Ђонлагићу да може са Жељком Комшићем прикупљати шта хоће за СДА, али грађанска прича је пропали амерички пројекат и тако ће и остати.

“Као што СДА није грађанска ни пробосанска, јер тако нешто не постоји у БиХ, није ни ДФ. Слуђују народ како би могли остварити неки свој интерес, али чињеница је да у БиХ постоје Срби, Хрвати и Бошњаци као конститутивни народи и остали који овдје живе. Република Српска и Федерација су основа без којих не постоји БиХ. Пробошњачка прича је лаж и подвала и зато им је боље да се окрену дијалогу и омогуће овом народу да живи мирно у дејтонски уређеној БиХ која тежи напретку и развоју, а не да је стално вуку назад, у прошлост, која никоме ништа добро није донијела”, закључио је Шкипина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈуговић: Општина чини доста за пронаталитетну политику
Сљедећи текстКрњи Уставни суд БиХ поново против Српске; Шулић: Покушај државног удара, имовина ријешена Дејтоном