Насловна Вијести Република Српска Ђого: Кад се сложимо и умножимо вратићемо Косово

Ђого: Кад се сложимо и умножимо вратићемо Косово

335
0

Декан Богословског факултета у Фочи Дарко Ђого, који је данас заједно са свештенством у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду служио литургију поводом крсне славе Видовдана, поручио је окупљенима да Срби требају да се сложе и умноже и тек након тога ће моћи да се врате на Косово и Метохију.

„Косовски завјет је оно кад живимо, кад смо сви заједно, кад помаже брат брата, кад дједови и бабе воле дјецу, а родитељи не крију дјецу од дједа и бабе. Кад српски народ крене да воли свог брата. И која год сила крене на нас одбиће се“, поручио је Ђого.

Он је позвао Србе да се промијене, да једни друге снажно загрле и тако живе о сваком дану и празнику.

„И тада ћемо рећи оно што никада не смијемо заборавити – догодине на Косову. Нећемо се умножити ако не оставимо ову пропаст према којој прво смисле шта ће у животу, па онда колико ће дјеце у животу. Треба Косово да вратимо, а око пите се споримо, чија је укуснија, сланија и љепша? Ко боље кува, мама или жена? Такви Косово да вратимо? Никад. Такви дјецу да одгајимо. Никад. Зато морамо да се сјетимо како смо ваљали кад је све било честито и било у Богу“, поручио је Ђого.

Он је подсјетио да се народ у Одбрамбено-отаџбинском рату међусобно помагао и пет година подносио жртве за Републику Српску, од које данас нема љепше у свијету.

Након литургије одржана је свечана литија и обред ломљења славског колача.

Литијски ход кренуо је до Трга палих бораца, гдје је служен парастос свим војницима од Косовског боја до данас.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПодигнута оптужница због напада на полицију
Сљедећи текстБрнабићева сутра у Београду прима Абазовића