Насловна Вијести Ђукановићу достављен 41 потпис да Лекић буде мандатар

Ђукановићу достављен 41 потпис да Лекић буде мандатар

35
0

Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу достављени су потписи 41 посланика парламентарне већине којима се потврђује да је постигнут политички договор да мандатар за састав владе буде лидер Демоса Миодраг Лекић.

Уз допис Ђукановићу, достављен је 41 потпис посланика Демократског фронта, Покрета за промјене, Социјалистичке народне партије, Демократске Црне Горе, коалције Црно на бијело, Праве Црне Горе и Уједињене Црне Горе.

„Овим су се стекли услови да у складу са Уставом, мандат за састав сљедеће владе повјерите Лекићу“, наводи се у допису посланика парламентарне већине Ђукановићу.

Ђукановић је данас раније одбио дати мандат Лекићу и предложио расписивање ванредних параламентарних избора.

Лидер Демократског фрнта Андија Мандић рекао је раније новинарима у Скупштини да ће тражити да што прије буду расписани ванредни предсједнички избори.

„Данас је Ђукановић покушао државни удар, вјероватно је неко мислио да ће оваквим потезом разбити оно што смо градили. Позивамо га да повуче приједлог о скраћењу мандата“, рекао је Мандић.

Мандић је истакао да Ђукановићевим недавањем мандатана Лекићу, није успио покушај да се створе немири међу побједницима од 30. августа.

„Најновији ударац на парламентарну већину, на Скупштину, на изборну вољу је данас заустављен потписима 41 посланика“, рекао је он показавши списак са потписима.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић оцијенио је да је Ђукановић реметилачки фактор у Црној Гори јер покушава на сваки начин да Црну Гору доведе у озбиљне тензије.

Шеф Посланичког клуба Грађански покрет УРА Милош Конатар најавио је да њихови посланици неће гласати за скраћење мандата Скупштини, како је предложио Ђукановић, одбијајући дати мандат Лекићу.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПотписани уговори о суфинансирању трошкова боравка дјеце у вртићима на подручју општине Источна Илиџа(ВИДЕО)
Сљедећи текстЈош једна земља повукла признање самопроглашеног Косова