Насловна Најновије Један од осумњичених за убиство полицајца држављанин Словеније српског поријекла

Један од осумњичених за убиство полицајца држављанин Словеније српског поријекла

129
0

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, изјавио је да ће полиција утврдити циљеве и мотиве убице Фатона Хајризија, кога су ликвидирали припадници САЈ-а, као и да ће сви његови помагачи бити ухапшени.

Дачић је рекао да се у Прешеву и Бујановцу, трага за лицима која су помагала убици полицајца Николе Крсмановића и да Србија за једну особу тражи међународну правну помоћ пошто је ријеч о држављанину Словеније, српског поријекла.

„Сваки детаљ ћемо расветлити и ухапсити људе који су били укључени у помагање, а од Немачке ћемо тражити да буде ухапшен и Хајризијев брат и да се разјасни прича око његових докумената, односно немачке личне карте и пасоша привремених косовских институција“, рекао је Дачић за ТВ Прва.

BRAT ZAMIJENIO IDENTITET Oglasio se otac, Faton Hajrizi ubio policajca  koristeći Artanove dokumente | Vijesti Hercegovina.Info

Он је навео да има још доста отворених питања, као што је и питање за Еулекс зашто за Хајризијем није расписана међународна потјерницу ако је већ побјегао из затвора.

„Од Немачке очекујемо одговоре на питања да ли је он стварно био или није био у Немачкој“, додао је Дачић.

Он је рекао да је очигледно да није било крађе докумената и да је вјероватно неко донио пасош убициног брата на Косово и Метохију, ка и да је то био договор.

„У принципу смо реконструисали како се то све десило, у смислу тога да је он кренуо из Прешева, да је тамо имао логистику и да је једна особа координисала ко ће га превести и тражили су возача. То је особа за коју тражимо међународну правну помоћ пошто је реч о држављанину Словеније, нашег порекла“, навео је Дачић.

Он је додао да је посредством брачног пара Радовановић, који је ухапшен, ангажован возач из Тутина да га превезе до Лознице.

SRCEPARAJUĆA SCENA NA MESTU UBISTVA POLICAJCA U LOZNICI: Prizor koji slama  srca pored puta, i dalje traje lov na Albanca (FOTO)

У Лозници је у ноћи између сриједе и четвртка убијен полицајац Никола Крсмановић /34/, док је његов колега Вјекослав Илић /50/ тешко рањен, приликом контроле „мерцедеса“ тутинских регистрација.

Нападач Фатон Хајризи је приликом изласка из возила пуцао из пиштоља, погодивши Крсмановића у груди, а Илића у раме, након чега је побјегао.

Убицу су јуче ликвидирали припадници полиције у околини Лознице.

ИЗВОРсрна, фото TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg
Претходни текстСрпска мање задужена него прије двије године
Сљедећи текстПолицајци МУП-а Србије од понед‌јељка у Бањалуци, Фочи и Требињу