Насловна Најновије Јесења школа медијске писмености

Јесења школа медијске писмености

57
0
Удружење “Јавност” средином октобра реализоваће један од својих едукативних пројеката „Јесења школа медијске писмености“ који промовише праве и квалитетне вриједности дигиталне и медијске писмености.

Пројекат обухваћа рад са двије старосне групе до укупно 40 полазника, а у реализацији пројекта би учествовало још двадесетак стручних особа у различитим фазама радили са полазницима.

У пројекат ће бити укључено више медијских кућа а заинтересовани млади људи, ученици основних школа који се добровољно уз одобрење родитеља одазову на јавни позив могу учествовати у пројекту.

Низ стучних предавања, посјета медијским кућама те практичан рад на усавршавању медијских вјештина су главни дио пројекта који чине сљедеће тематске цјелине:
  • Историја медија – уводна предавања, Класични медији- посјета медијским кућама (агенција, радио, тв, портал)
  • Новинарство као животни позив: представљање катедре за новинарство, разговор са познатим новинарима (водитељ и уредник дневника + познато ТВ лице+ чланови редакције за д‌јецу и младе)
  • Употреба и настанак дигиталних садржаја као подршка образовању (посјета одјељењу за дигитализацију наставних садржаја и презентација дигиталних садржаја у Заводу за уџбенике)
  • Правилна употреба друштвених мрежа (позитивни примјер и искуство инфлуенсера) + значај и правилно фотографисање + предавање о опасностима које вребају на интернету, шта нам ново доноси вјештачка интелигенција и како се односити према њој)

Сви заинтересовани ученици са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа могу се пријавити до 10. октобра 2024. године путем електронске поште на skola@javnost.rs а термин одржавања радионица је од 14-18. октобра 2024. године.

ИЗВОРjavnost.rs
Претходни текстАктиван хуманитарни број 1401 за опремање Дневног центра на Космету
Сљедећи текстУ четвртак на Јахорини конференција о предузетништву жена