Насловна Најновије ЈЗУ Болница “Србија“: Прегледи пацијената методом фиброскан 13. септембра

ЈЗУ Болница “Србија“: Прегледи пацијената методом фиброскан 13. септембра

259
0

У Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, специјалиста нефрологије из Универзитетског клиничког центра Републике Српске Горан Топић, обављаће 13. септембра прегледе пацијената методом фиброскан.

Др Топић ће од 9.00 часова обављати транзиентну еластографију – фиброскан, наведено је на страници Болнице „Србија“.

Фиброскан је неинвазивна, брза и поуздана метода, налик ултразвуку, која служи за откривање цирозе јетре и искључивања значајне фиброзе.

Овом апсолутно безбједном методом може се стећи увид у стање јетре, односно узнапредовалости њене болести, што је пресудно у одређивању даље терапије.

Резултати ове процедуре доступни су одмах. За разлику од биопсије која се стандардно примјењује, нема бола нити ризика од крварења и других компликација. Фиброскан преглед траје око 10 минута, наводи се у саопштењу.

Заинтересовани пацијенти преглед могу заказати на број телефона: 057/325-300 од 7.00 до 19.00 часова.

За преглед је неопходна упутница породичног љекара за осигурана лица, а фиброскан преглед могу обавити и сва неосигурана лица по цијени од 100 КМ, док је цијена консултативног прегледа 50 КМ.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстГрађани незадовољни блокадом улице због проширења аеродрома, РТВИС 20.08.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстКошарац – Југовић: Унаприједити туризам и заштиту животне средине на подручју Пала, РТВИС 20.08.’24. (ВИДЕО)