Насловна Најновије Још око 200 породица у Бањалуци чека рјешавање стамбеног питања

Још око 200 породица у Бањалуци чека рјешавање стамбеног питања

72
0

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, рекао је да је новоизграђеном зградом у овом граду, данас ријешено стамбено питање за 50 породица избјеглих и расељених лица, додајући да још око 200 породица чека рјешавање стамбеног питања.

„Желимо да у наредне двије до три године ријешимо сва та питања“, рекао је Станивуковић новинарима након данашње додјеле кључева за 50 станова избјеглим и расељеним лицима, у новоизграђеној згради у насељу Ада.

Шеф Оперативног ођељења Делегације ЕУ у БиХ за друштвени развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу Ђанлука Ванини, рекао је да је у Регионални стамбени програм ЕУ донирала 238 милиона евра.

„У оквиру Регионалног стамбеног програма до сада је обезбијеђено 2.600 стамбених јединица за породице које су у потреби“, рекао је Ванини.

Расељено лице из Дрвара Драгана Kецман, која је данас добила кључеве новог стана, рекла је да је на рјешавање стамбеног питања чекала од 1995. године.

„Моја имовина у Дрвару је девастирана, нисам имала услова да се вратим“, рекла је Kецманова.

Свечаности уручивања кључева присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, те директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш.

Манифестацији су присуствовали и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, потпредсједник Републике Српске Давор Пранић, градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

Вишепородични стамбени објекат у насељу Ада, изграђен је у оквиру Регионалног стамбеног програма, а вриједност зграде је 2.975.231 KМ.

Град Бањалука обезбиједио је земљиште и инфраструктурне прикључке а извођач радова био је „Прода монт“ из Добоја.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра разведравање са више сунчаних интервала
Сљедећи текст“Источна Трибина“ са најбољим спортистима општине Источна Илиџа