Насловна Вијести Још једна земља повукла признање самопроглашеног Косова

Још једна земља повукла признање самопроглашеног Косова

35
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је још једна држава повукла признање једнострано проглашене независности Косова, истичући да му је то потврђено на састанку са представницима те земље у Њујорку, одржаном на маргинама засједања Генералне скупштине УН.

Вучић је навео да не жели да открива име те државе, додајући да ће то учинити када самопроглашено Косово покуша улазак у међународне организације, попут Савјета Европе.

– Добио сам још једну ноту о повлачењу признања независности Косова. Само желим да кажем грађанима Србије да је то још једна фасцикла више у нашем државном сефу. Још једну ноту имамо, тако да јачамо своју позицију макар у УН – рекао је Вучић за РТС.

Он је додао да ће се Приштина изненадити бројем земаља које мисле другачије и јасном већином коју Србија има у УН.

– Да ли ће нам то помоћи да избегнемо све притиске и проблеме са којима ћемо се суочити – неће, али то је оно што ми можемо да учинимо – навео је Вучић.

Говорећи о индицијама да се Савјет Европе спрема да прими Приштину у своје редове, Вучић је навео да се на томе ради мјесецима и да је то наставак притиска на Србију да прихвати папир /ЕУ/ који не постоји и о којем не смије да се говори.

– Срећом, ја нисам узео тај папир у своје руке, па не могу мене да оптуже да смо га пустили у јавност, јер га ја физички нисам преузео. Јасно је да је нека друга страна део онога што је у тим папирима као решење писало пустила у јавност – објаснио је Вучић.

Он је најавио да ће руководство Србије у наредних седам дана донијети важне одлуке и мјере, о којима ће обавијестити грађане. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстЂукановићу достављен 41 потпис да Лекић буде мандатар
Сљедећи текстИзборна хроника-Социјалистича партија(ВИДЕО)