Насловна Најновије Југовић: Општина чини доста за пронаталитетну политику

Југовић: Општина чини доста за пронаталитетну политику

72
0

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је данас да ова локална заједница чини доста на спровођењу пронаталитетне политике, а као добар примјер тога навео је што општина са по 50 КМ суфинансира боравак дјеце предшколског узраста у вртићима “Цврчак” и “Бамби”.

“Много улажемо у финансирање јавног вртића `Бубамара`, како цијена боравка дјеце не би расла. Зато је боравак првог дјетета у вртићу `Бубамара` 120 КМ, другог 170 КМ, а трећег бесплатан, што нигдје у региону не постоји”, истакао је Југовић.

Он је рекао да општина Пале за ове намјене издваја више од пола милиона КМ.

Југовић је навео да већ трећу годину исплаћују једнократну помоћ за рођење првог, другог и трећег дјетета у износу од 100, 250 и 500 КМ, а да је општина у прилици да иде са приједлогом да тај износ у идућој години и порасте.

“Са 2.000 КМ финансирамо процедуре вантјелесне оплодње након покушаја које финансира републички Фонд и у свакој години имамо по десетак таквих издвајања”, рекао је Југовић новинарима, те додао да нема ограничења колико покушаја општина финансира.

Он је додао да је било и успјешних вантјелесних оплодњи и да су сви срећни због тога.

Југовић је подсјетио је да су прије двије године набављени бесплатни уџбеници за ђаке у овој општини, а да се сада ти сетови допуњавају новим радним свескама.

“Исплаћујемо и једнократну помоћ за породице са четворо и више дјеце, а оваквих корисника имамо више од 50”, рекао је Југовић, те додао да свему наведеном треба додати и стипендије и фиансирање превоза ђака.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоводом славе општине, у Трнову сутра нерадни дан
Сљедећи текстШкипина поручио Ђонлагићу: Шапу над БиХ држе Американци, грађанско уређење је пропали амерички пројекат и тако ће и остати