Насловна Најновије Јурић: Децу на интернету вребају предатори, најчешће их уцењују фотографијом

Јурић: Децу на интернету вребају предатори, најчешће их уцењују фотографијом

39
0

Предсједник новосадског Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић, изјавио је Срни, да су дјеца данас угрожена и у реалном животу и у виртуелном свијету гдје их вребају педофили, али и велики број предатора, изнуђивача, а тренутно су најзаступљеније уцјене путем фотографије.

Он је навео да је тешко рећи које су данас највеће опасности по безбједност дјеце која одрастају у ризику, прије свега зато што родитељи не воде довољно рачуна о томе гдје су им дјеца и како се понашају, што на интернету, што у реалном животу.

„Мислим да смо мало занемарили обавезе нас одраслих људи. И када говоримо о опасностима, онда се некако све своди на то колико ми родитељи заправо бринемо о томе“, рекао је Јурић.

Он је напоменуо да су дјеца заиста угрожена и у реалном и виртуелном животу.

„Али, понављам, све се може променити ако ми родитељи променимо опхођење и начин комуникације са децом“, нагласио је Јурић.

Када је ријеч о интернету, он је указао на велики број предатора, што сексуалних, што разних изнуђивача.

„У питању су углавном уцене путем фотографија. То је оно што је тренутно најактуелније“, упозорио је Јурић.

Он сматра да је и у реалном животу тешко заобићи педофилију и сексуалне злостављаче.

„Вршњачко насиље је у озбиљној експанзији. Имамо случајева нестале деце. Много је аспеката о којим треба говорити и то је веома широко питање“, рекао је Јурић.

Центар за несталу и злостављану децу је непрофитна организација основана 19. априла 2010. године са основним задатком да својим дјеловањем побољша безбједност дјеце у Србији.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ судару код Модриче смртно страдао путник аутобуса, пет лица повријеђено
Сљедећи текстТоминдан – зашто се каже „Свети Тома, сједи дома“