Насловна Најновије Јутрос окончана блокада дијела ауто-пута на Новом Београду

Јутрос окончана блокада дијела ауто-пута на Новом Београду

72
0

Дио учесника протеста „Србија против насиља“, током ноћи су блокирали дио ауто-пута на Новом Београду, али је јутрос рано блокада окончана и саобраћај је поново успостављен.

Демонстранти су синоћ, послије 23.00 часа, поставили и неколико шатора на овом дијелу ауто-пута, јавио је „Блиц“.

Учесници протеста су јуче од 18.00 часова блокирали саобраћај најприје испред Скупштине Србије, затим у најпрометније београдске улице и саобраћајнице, Улицу Kнеза Милоша, а потом и Газелу и Бранков мост.

Послије 23.00 часа све је поново било проходно, осим дионице од Центра „Сава“ до „Арене“, гдје су демонстранти остали да преноће.

Учесници протеста „Србија против насиља“, трећег по реду у организацији дијела опозиције, траже моменталну смјену свих чланова Регулаторног тијела за електронске медије, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, те забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Они траже и смјену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, а захтијевају и одузимање националне фреквенције телевизијама „Пинк“ и „Хепи“ због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтјевима су смјена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбједносно-информативне агенције Александра Вулина, те усвајање оставке министра просвјете Бранка Ружића.

ИЗВОРсрна, фото Danas
Претходни текстВодостаји Уне и Сане у опадању
Сљедећи текстЗеленски долази на самит Групе 7