Насловна Најновије Ћосић: „Немам право да изиграм повјерење народа који ме је бирао два...

Ћосић: „Немам право да изиграм повјерење народа који ме је бирао два пута у посљедње три године“

499
0
Поводом спекулација о евентуалном ангажману садашњег Градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, на позицију министра финансија и трезора у Савјету министара Бих, Ћосић се огласио саопштењем које преносимо у цјелости:
 
„Поштовани пријатељи,

Сви смо свједоци да се већ неколико мјесеци у јавности спекулише о мом евентуалном будућем ангажману, прије свега, на позицији министра финансија и трезора у Савјету министара БиХ, а раније и у вези са позицијом у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

Свакако да ми стављање у контекст могућег обављања тако важних функција импонује и представља својеврсну потврду доброг досадашњег рада, али желим да вам кажем да су моје опредјељење и даље град Источно Сарајево и сви наши људи.

Немам право да изиграм повјерење народа који ме је бирао два пута у посљедње три године, а много је пројеката које смо започели у нашем граду и не би било у реду да на половини првог градоначелничког мандата све напустим и оставим посао незавршеним.

То сам рекао и прошле године, када је објављена кандидатура за посланика у Народној скупштини Републике Српске, и ту се ништа није промијенило.

Наравно, о томе сам разговарао и са предсједником Милорадом Додиком, који од свих нас можда и најбоље разумије шта значи управљати процесима и колико је важно одржати континуитет у погледу развојних пројеката у једној заједници.

Искористићу ову прилику и да пожелим срећу будућем министру финансија и трезора у Савјету министара БиХ, ко год то да буде.

СНСД је највећа странка у Републици Српској, која има довољно квалитетних људи за важне позиције и ко год да буде изабран сигурно ће бити добро рјешење и за СНСД и за Републику Српску.

Као предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево сматрам да, поред фантастичних резултата које годинама остварујемо на изборима, имамо квалитетан кадар и да обављамо најодговорније позиције, што ће показати вријеме које је пред нама.

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево је побједнички одбор и, уз подршку предсједника Додика и свих важних људи из странке, у будућности ће сигурно бити један од главних носилаца власти СНСД-а на републичком и нивоу БиХ.“

 
 
ИЗВОРртвис
Претходни текст„Дугиних“ 45 везиља у Бањалуци везе пешкир за свјетски рекорд
Сљедећи текстУ Палама промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета