Насловна Најновије Ћурић: Добили смо 55 позива за пријаву штете, јутрос више од 200...

Ћурић: Добили смо 55 позива за пријаву штете, јутрос више од 200 људи на терену

54
0

Мирко Ћурић, шеф Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Требиња, рекао је за АТВ да за сада имају 55 позива за пријаву штете након јучерашњег невремена, било да су у питању кровови, возила или штета на пољопривредним усјевима. Што је најважније, истиче, није било жртава.

Из Градске управе су позвали све грађане да се јаве, да пријаве штету. Како каже Ћурић, формирана је и комисија за процјену штете.

„Формирали смо комисију, од јуче је већ присутна на терену. Вриједни људи из комуналног предузећа, Екологије и безбједности, добровољних ватрогасних друштава, Територијално ватрогасне спасилачке јединице, Цивилне заштите, ХЕТ-а, сви су на терену, од раних јутарњих часова. Јуче смо добар дио санирали, оно што се могло санирати, да сви путеви буду проходни, те да се штете на објектима на неки начин зауставе да не би дошло до већег оштећења. Јутрос идемо на детаљнију санацију“, рекао је Ћурић за АТВ.

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Ћурић је јуче обишао породицу чија је кућа претрпјела велику штету након што је дрво пало на њу и пробило кров. Како каже, послали су јединицу која је покрила кров најлонима. Санација је јутрос настављена.

„То су објекти који су стари чак око 100 година, сигурно да је то било и дотрајало али је чињеница да се дрво обрушило, удари вјетра су били 97 km/h, то је нешто што је непредвидиво“, изјавио је градоначелник Требиња.

Каже да ће данас провјерити да ли има још стабала на подручју града која су у лошем стању.

“Чињеница је да је све више и више оваквих ситуација у цијелом региону и морамо се прилагодити том времену и тим приликама и да људски живот ставимо као приоритет“, навео је Ћурић.

Рекао је да је од јутрос више од 200 људи на терену, јединице су спремне и могу да дјелују у случају временских неприлика, али сходно приоритетима и времена које имају на располагању.

ИЗВОРATV BL
Претходни текстДанас наставак суђења за злочине у Добровољачкој улици
Сљедећи текстПремијера филма „Свједок“ у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)