Насловна Вијести Република Српска Ажурирати податке због исплате помоћи од 100КМ

Ажурирати податке због исплате помоћи од 100КМ

273
0

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, позвало је лица из борачких категорија која су стекла право на исплату 100 KМ једнократне помоћи, да код надлежних одјељења у јединицама локалне самоуправе, пријаве промјене података о адреси или текућем рачуну.

Промјене података о адреси или текућем рачуну, могу се ажурирати код одјељења надлежних за борачко-инвалидску заштиту у јединицама локалне самоуправе, наводе из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

У саопштењу се подсјећа да је у Републици Српској у току исплата једнократне помоћи од 100 KМ борцима свих категорија, ратним војним инвалидима и члановима породица погинулих бораца.

Исплатом су обухваћена лица са статусом борца од прве до седме категорије – ратног војног инвалида и члана породице погинулог борца уколико користе породичну инвалиднину.

„Исплата се врши на текуће рачуне и посредством поште, а на основу података о корисницима из Интегралног информационог система Министарства рада и борачко-инвалидске заштите“, појашњава се у саопштењу.

Министарство финансија Републике Српске јуче је саопштило да је исплатило једнократну помоћ од по 100 KМ или укупно 21,5 милиона KМ на рачуне 215.590 бораца, ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца, односно за кориснике породичне инвалиднине у Српској који имају рјешење надлежног органа.

Одлуку о одобрењу исплате једнократне новчане помоћи у појединачном износу од 100 KМ борачким категоријама и пензионерима Републике Српске донијела је
Влада Републике Српске 23. јуна.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстПУ Источно Сарајево: За пола године 280 кривичних дјела, расвијетљеност 89%
Сљедећи текстОпштина Соколац за Илиндан потписује протокол о сарадњи са Матицом српском