Насловна Најновије Александар Главаш подноси оставку на све политичке позиције у ДНС-у

Александар Главаш подноси оставку на све политичке позиције у ДНС-у

252
0

Обраћање Александра Главаша, преносимо у цјелости:

Јуче је одржана конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске и тиме је престао мој мандат народног посланика. Желим да се захвалим свима на сарадњи у протекле четири године, а посебно колегама народним посланицима са којим сам провео много времена у протеклом периоду и стекао доста животног искуства и уз то заступао интересе, прије свега грађана Сарајевско-романијске регије, говорећи о проблемима са којима се сусрећемо ( Регионална депонија, санирање штете од поплава, животни стандард, запостављена инфраструктура…), али и перспективама развоја (Олимпијски центар, аеродром на Сокоцу, инфраструктурни пројекти…), заправо све оно што сам сматрао да мисле бирачи који су ми указали повјерење.
За мене као посланика интерес Републике Српске је био изнад партијског или било ког другог интереса, те сам увијек гласао сматрајући да треба да станемо иза институција и закључака који се односе на јачање Републике Српске и пут ка коначној независности.
Желим да се захвалим представницима медија на сарадњи и реализацији преко 40 медијских наступа и великом броју изјава, реакција и интервјуа гдје сам посебно поносан на наступе са темама БиХ и позицијом Републике Српске, у којима сам на све начине покушавао да објасним штетни утицај Високог представника и бошњачког хегемонизма у Босни и Херцеговини.
Захваљујем се и мојим колегама и саборцима из странке са којима сам изградио прије свега пријатељски однос који превазилази све идеолошке и политичке различитости што сматрам највећим бенефитом у протеклом периоду.
Посебно морам да се захвалим мојој породици на подршци и огромном разумијевању.
Желим да се захвалим бирачима и симпатизерима који су ме подржали на претходним изборима, а исто тако и онима који то нису, поштујући демократско право избора, поготово у смислу доношења одлуке о мом будућем ангажману.
Овом приликом желим да Вас обавијестим да ћу поднијети оставку на све политичке позиције у Демократском народном савезу као и чланству, те да у будућем периоду нећу бити политички ангажован и окренућу се ангажману у струци и приватном сектору.
Морам да истакнем на крају да сам одбио “бијели хљеб” јер сматрам да је то неморално и неприкладно за било коју радно способну особу у вријеме неконтролисане инфлације и тешког положаја великог броја грађана Републике Српске не осуђујући посланике чије материјално стање оправдава овај вид обештећења.

 

ИЗВОРФБ Александар Главаш
Претходни текстПочиње дистрибуција брашна за 15 јавних кухиња у Републици Српској
Сљедећи текстДодик: Комшић изнио лажи, не постоји НАТО пут БиХ