Насловна Најновије Алија Изетбеговић, миротворац по укусу ОХР-а

Алија Изетбеговић, миротворац по укусу ОХР-а

71
0

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, истакла је да су Алија Изтбеговић, пресуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин и припадници одреда „Ел муџахид“, миротворци по укусу и критеријуму ОХР-а.

„`Нема мира, ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских друштвених и политичких институција`. Мирољубиви цитат из мирољубиве Исламске декларације коју је написао, да парафразирам ОХР, чувени миротворац и спаситељ људских живота Алија Изетбеговић“, написала је Цвијановићева на „Инстаграму“.

Цвијановићева је подсјетила да је Алија Изтебеговић, рекао да ће жртвовати мир за суверену БиХ, што је недуго затим и урадио, на жалост и на штету свих народа у БиХ.

Pokolj na Vozući i zahvalnost Alije Izetbegovića mudžahedinima | Katera

Она је на „Инстаграму“ објавила фотографију Алије Изетбеговића, са како је навела, „познатим миротворцима“ из одреда „Ел муџахид“, који су током џихада у БиХ Србима и Хрватима одсијецали главе и протјеривали их са вијековних огњишта.

„Ту је и њихов локални ратни командант, а данас осуђени и одмах затим одбјегли ратни злочинац, Сакиб Махмуљин. Дивно друштванце, све сами миротворци по укусу и критеријумима ОХР-а“, навела је Цвијановићева.

Из ОХР-а данас саопштили, појашњавајући изјаву Кристијана Шмита о генералу Ратку Младићу и Алији Изетбеговићу, да је Младић „осуђени ратни злочинац“, а да је Алија Изетбеговић „био кључна личност у постизању мира и Дејтонског споразума, те је својим дјеловањем спасио многе животе“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПале: Меморијални турнир “Михаило Дробњак“ окупио осам екипа
Сљедећи текстБајден најавио нову војну помоћ Кијеву