Насловна Најновије Ал Самија савладала Фамос у Палама

Ал Самија савладала Фамос у Палама

153
0

Фудбалери Фамоса из Војковића су данас у пријатељском мечу у Палама против Ал Салмије доживјели пораз 2:1.

Одавно Мотористи нису у сениорској конкуренцији одиграли меч интернационалног карактера, а долазак кувајтског премијерлигаша на припреме у Босну и Херцеговину била је и одлична прилика да тестирају своје могућности на мање од половине припрема за нову сезону.

За своју прву пријатељску утакмицу Дарко Војводић је извео састав, па вјероватно онај који је и најближе стартној постави за сезону. На голу је био новајлија Филип Васиљ, у одбрани двојица новајлија Матеја Додиг, Хуан Хозе Фонтемаћи, те старојседилац Марко Марковић. На беку незамјењиви лијево Младен Перовић и десно Данел Блажић. Стандардни двојац у везном реду чинили су Никола Даниловић и Марко Тешановић, мало испред њих новајлија Мујо Смајић, а у врху су били Дарко Хркало и новајлија Кенан Ламаџема.

За почетну провјеру, Фамос је јако добро изгледао у првом полувремену, био и бољи ривал на терену, те није допуштао ривалу превише да се размаше према напријед и само један шут ка голу, и то ван оквира, премало је било од њих. Фамос, са друге стране, имао неколико опасних шутева, издвајају се покушаји Ламаџеме и Тешановића са дистанце, те још неколико добрих долазака у завршну трећину, које је одбрана Ал Салмије отклонила.

И Дарко Војводић и Анте Мише на клупи Ал Салмије су извршили неколико промјена на старту другог полувремена, а само што је кренуло друго полувријеме Ал Салмија долази до вођства. Стријелац је био Абдулазиз Марви.

Фамос до изједначења долази у 70. минути. Младен Перовић је пробио по страни, центрирао, а Лука Асентић из волеја сјајно погодио за 1:1. Ипак, егал је потрајао јако кратко, непуне двије минуте касније јако лијепа акција гостију из Кувајта и погодак Абдул Мохсена Ал Туркманија за 2:1, што је био и коначан резултат.

Фамос је играо у саставу: Васиљ, Марковић, Фонтемаћи, Додиг, Перовић, Блажић, Смајић, Тешановић, Даниловић, Ламаџема, Хркало Играли су још: Стјепић, Шкрба, Дракул, Асентић, Вранешић, Дрина

ИЗВОРСпорт ДЦ
Претходни текст„Пулс града“, 18.07.2024. године (Видео)
Сљедећи текстРањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца