Насловна Најновије Амбасадор НР Кине у БиХ посјетио општину Калиновик

Амбасадор НР Кине у БиХ посјетио општину Калиновик

175
0
Руководство општине Калиновик уприличило је пријем за амбасадора Народне Републике Кине, његову екселенцију господина Ји Пинга.
 
Приликом састанка начелник општине Калиновик, Радомир Сладоје, изразио је задовољство извођењем радова на ХЕ ,,Улог“ од стране кинеске фирме ,, Sinohydro“, а амбасадор је изразио захвалност локалној заједници за коректан однос и сарадњу између кинеских извођача и локалне заједнице.
 
Радови на изградњи хидроелектране биће изведени до априла 2024. године, а очекује се да ће ХЕ,,Улог“ бити додатни мотор развоја општине Калиновик.
 
Заједно са руководством општине амбасадор Ји Пинг посјетио је и репро центар товних говеда ,,Гвозно“, гдје су презентоване технолошке иновације примијењене у процесу производње. Овом приликом обећана је подршка Народне Републике Кине у даљем развоју задруге.
 
Разговарано је и о будућим пројектима у енергетици и пољопривреди, гдје је изражена спремност кинеских инвеститора за финансирање реализације поменутих пројеката. Његовој екселенцији презентовани су ресурси општине Калиновик, као и развојне прилике.
 
У скоријем периоду одржаће се поновни састанак, гдје ће се конкретизовати будући кораци којима ће доћи до развоја енергетике, пољопривреде и шумарства на подручју општине.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ИЗВОРопштина калиновик
Претходни текстСтигла прва америчка казна за Приштину, САД имају и два захтјева за Куртија
Сљедећи текстУниверзитет у Источном Сарајеву први пут на РУР међународној листи