Насловна Најновије „Амићи ди Дечани“ обновиће уништени мурал Ђоковића у Ораховцу

„Амићи ди Дечани“ обновиће уништени мурал Ђоковића у Ораховцу

192
0

Организација „Амићи ди Дечани“ обновиће уништени мурал у Ораховцу посвећен најбољем српском тенисеру Новаку Ђоковићу, на којем су вандали исписали и ознаке „УЧК“.

Из Организације „Амићи ди Дечани“, која је заслужна за осликавање мурала Ђоковића, поручили су да уништити мурал у Ораховцу значи напад на безбједност српске заједнице.

„Желимо да истакнемо да ово није такмичење између оних који осликавају и оних који уништавају мурал, али наше удружење је пре више од 15 година одлучило да да глас онима који су на Косову у тешкоћама и зато, подразумева се да ћемо обновити мурале који буду оштећени“, навео је отац Франческо Бенедикт из ове организације.

Он је додао да гаје велико дивљење према Ђоковићу, који је имао храбрости да лично посвједочи о сопственим увјерењима.

„Надамо се да ће и политичари имати исти осећај одговорности. Уништити мурал у Ораховцу значи напасти на безбедност српске заједнице“, рекао је отац Бенедикт за „Косово онлајн“.

Новак Ђоковић је након првог кола „Ролан Гароса“ написао на камери „Косово је срце Србије. Стоп насиљу“, а неколико часова касније његов мурал у Ораховцу се нашао на удару вандала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНАТО шаље додатних 700 војника на Космет
Сљедећи текстЗа обољеле од мултипла склерозе кључна дијагностика