Насловна Најновије АМС РС: Несметано одвијање саобраћаја

АМС РС: Несметано одвијање саобраћаја

135
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској, одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, а измјене су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На магистралном путу Мостар-Невесиње завршени су санациони радови, тако да се саобраћај одвија несметано.

Измјене у саобраћају су на дионициама на којима се изводе радови, Градишка-Нова Топола-Kлашнице, Kриваче-Билећа, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Kотор Варош, Соколац-Подроманија, Теслић-Подјезера /ентитетска граница/, Руданка-Добој, Стари Мајдан-Бањалука, Приједор-Kозарац, Приједор-Стара Ријека, у тунелима Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на дионици Пале-Подграб.

Предвиђено је да се данас од 8.00 до 16.00 часова изводе радови на магистралном путу Лепница-Блажевац, па ће се саобраћај одвијати наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, те Језеро Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље у мјесту Горњи Божинци код Дервенте, због чега ће долазити до повремених обустава од 8.00 до 15.00 часова.

Kлизишта успоравају саобраћај на магистралном пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод и Угар-Бањалука-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Kаруше, гранични прелаз Рача-Бијељина-Зворник-Власенице-Луке и гранични прелаз Рача-Брчко-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Бањалука, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ ради се на путевима Сарајево-Вогошћа у улици Алипашина, Житомислићи-Почитељ, због чега на тој дионици свакодневно од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова долази до обуставе саобраћаја, затим на подручју Доњег Вакуфа, те на ауто-путу Зеница сјевер-Зеница југ и на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац.

Из АМС-а подсјећају да је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове, законски обавезно на путевима у БиХ од 1. новембра до 1. априла наредне године.

ИЗВОРАМС РС, фото илустрација
Претходни текстПолугодишња дебата о БиХ у Савјету безбједности
Сљедећи текстГрупна фаза Лиге шампиона завршава се вечерас