Насловна Вијести Република Српска АМС РС: Саобраћај без застоја, дужа путовања ујутру или касно поподне

АМС РС: Саобраћај без застоја, дужа путовања ујутру или касно поподне

353
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/саобраћај се на већини путева одвија без застоја и посебних ограничења, а из Ауто-мото савеза Српске савјетују возаче да, због високих дневних температура, дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су одрони, а на путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације.

Саобраћај је потпуно обустављен на магистралном путу Приједор-Бањалука, од Туњица до Шарговца, због извођења радова и биће пуштен сутра у раним јутарњим часовима.

Возила се преусмјеравају на алтернативни путни правац Омарска-Бронзани Мајдан-Бањалука или Приједор-Kозарска Дубица-Градишка-Бањалука.

Возила локалног становништва ради прилаза кућама, јавног приградског превоза путника као и возила хитних служби ће се преусмјеравати на локални пут Залужани-Kуљани-Драгочај.

Поводом одржавања спортско-хуманитарне манифестације „Трка из блока“ данас је од 9.00 до 11.00 часова обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Приједор-граница Републике Срспке/ФБиХ /Kопривна/ и преусмјерен на алтернативне правце.

На обилазници око Бијељине изводе се радови на санацији пута, па се саобраћај одвија успорено, уз краткотрајне прекиде, а возачи се моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три-Република Српска/ФБиХ код Старе Ријеке за вријеме преласка радних машина пута, током експлоатације рудника Љубија.

Ради извођења деминерских радова до 10. јула биће повремена обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Миљевина-Брод на Дрини у Фочи од 7.00 до 17.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминертских радова до повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова долази и на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету Полој и Лијешће.

Саобраћај се на магистралном путу Бијељина-Шепак због радова одвија успорено, једном траком наизмјенично.

На магистралном путу на дионици Приједор-Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Приједор, саобраћај одвијати уз измијењен режим вожње до 31. децембра.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји, а саобраћај преусмјерен на локални пут.

Ради извођења деминерских радова повремена је обустава саобраћаја до 23. децембра на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци у Дервенти од 8.00 до 15.00 часова, са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија се отежано једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, а са у току су радови на санацији клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритних терета на подручју Средњобосанског кантона.

Због санационих радова на вијадукту Kлопче на дионици аутопута Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а током ноћи се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је до 30. септембра отворен гранични прелаз Kрстац /путни правац Гацко-Никшић/.

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстОбиљежавање 30 година од пробоја коридора
Сљедећи текстТузла: Патријарх Порфирије предводи литургију у присуству великог броја вјерника