Насловна Вијести Источно Сарајево Андреа Поповић ученик генерације у Основној школи „Соколац“

Андреа Поповић ученик генерације у Основној школи „Соколац“

191
0

Андреа Поповић проглашена је за ученика генерације у Основној школи „Соколац“, а признање за тај успјех и „Вукова диплома“ уручени су јој у оквиру програма „Дан ученичких достигнућа“.

Поповићева је данас рекла новинарима да то признање представља њен успјех, али и циљ који је себи поставила на почетку.

Она од наставних предмета издваја математику и физику, у којима се, како је навела, проналазила и учестовала на републичким и регионалним такмичењима.

Андреа је истакла да се већ девет година бави атлетиком и да је свом клубу доносила медаље у скоку удаљ и трчању на 100 метара, док јој љубав према музици и гитари даје снагу да истраје у усклађивању обавеза и да редовно одлази на часове у Нижу музичку школу у Источном Новом Сарајеву.

Поповићева се већ опредијелила за гимназију рачунарско-информатичког смјера на Сокоцу, а потом планира на студиј електротехнике.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је да се при избору ученика генерације, осим успјеха у школовању, узимају у обзир и учешће на такмичењима у знању из наставних предмета, те резултати постигнути у ваннаставним и спортским активностима.

Он је напоменуо да су данас основно образовање у овој установи завршила 102 ученика, од којих је 28 одличних, а међу њима је 10 носилаца „Вукове дипломе“, којима су у оквиру програма „Дан ученичких достигнућа“ уручена признања и поклон-књиге.

Прослава мале матуре за свршене основце на Сокоцу заказана је за сутра.

ИЗВОРСрна
Претходни текстГрадоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао са амбасадорима земаља Вишеградске групе
Сљедећи текстПотписани уговори о суфинансирању специјализација са три љекара болнице “Србија”