Насловна Најновије Анкета о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима

Анкета о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима

128
0

Републички завод за статистику спроводиће од данас анкету о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима на територији Републике Српске.

Циљ анкетирања је да се добију подаци о заступљености информационо-комуникационих технологија, као што је приступ различитим уређајима /рачунар, лаптоп, таблет/, приступу и учесталости кориштења интернета, информатичкој писмености становништва и слично, саопштено је из Републичког завода за статистику.

Анкетирање ће бити реализовано на узорку од 3.007 домаћинстава у Републици Српској, а анагажовани су овлаштени анкетари Завода који ће интервјуисање обављати телефонским путем, наводи се у саопштењу.

Подаци су строго повјерљиви и биће кориштени искључиво у статистичке сврхе у складу са Законом о статистици Републике Српске.

Из Завода позивају домаћинства која су изабрана узорком да прихвате сарадњу и дају одговоре анкетарима Завода, те тако допринесу успјеху истраживања и квалитету резултата.

Анкета о употреби информационо-комуникационих технологија представља редовно истраживање на узорку које се спроводи у годишњој динамици.

ИЗВОРсрна, фото Pixabay/Pexels
Претходни текстФоча: Почиње дјечије такмичење “Играј фудбал, буди срећан“
Сљедећи текстВише од 300 Билећана на ходочашћу до манастира Острог