Насловна Најновије Анкетирање више од 3.000 домаћинстава у Српској

Анкетирање више од 3.000 домаћинстава у Српској

180
0

У БиХ данас ће почети анкета о приходима и условима живота у оквиру које ће бити анкетирано више од 3.000 домаћинстава у Републици Српској.

Анкета о приходима и условима живота реализује се с циљем прикупљања података о приходима, сиромаштву, социјалној искључености, материјалној депривацији, социо-економским карактеристикама појединаца и условима живота становника, саопштено је из Републичког завода за статистику.

Подаци ће бити кориштени за добијање главних социјалних индикатора у Српској, а анкету ће на терену спроводити акредитовани и обучени анкетари Завода.

У саопштењу се напомиње да ће се прикупљени подаци о домаћинствима сматрати строго повјерљивим и да ће се користити искључиво за статистичке и научне анализе, у складу са Законом о статистици Републике Српске.

Републички завод за статистику је позвао домаћинства која су изабрана случајним одабиром да прихвате сарадњу, те дају одговоре овлаштеним анкетарима Завода и тако допринесу успјеху истраживања и квалитету резултата.

Из Агенције за статистику БиХ, најављено је да ће анкета бити спровођена на простору цијеле БиХ до краја јула.

„Ријеч је о поновљеном анкетирању домаћинстава из случајно одабраног узорка од прошле године због праћења промјена насталих у једном домаћинству између два таласа анкетирања, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПретежно суви коловози, у вишим предјелима магла
Сљедећи текстВлада шаље пакете помоћи становништву Унско-санског кантона