Насловна Вијести Анђела Самарџић освојила златну медаљу

Анђела Самарџић освојила златну медаљу

174
0

Репрезентативка БиХ Анђела Самарџић освојила је златну медаљу у конкуренцији до 57 килограма на Европа џудо купу „Источно Сарајево 2023“, који је почео данас на Палама.

Самарџићева је до златне медаље стигла захваљујући побједи над Њемицом Јаном Циглер, а до финала је била боља од противница из Италије, Чешке и Белгије, саопштили су организатори.

– Тешко је, никада и није лако. Четири побједе резултирале су златном медаљом коју јесам прижељкивала, али не знам колико сам била реална у својим жељама – рекла је Самарџићева након побједе у финалу.

Она је прошле године освојила златну медаљу на истом такмичењу које је одржано у Сарајеву.

– Драго ми је да сам на овај начин потврдила добру форму коју сам брусила за наступ на Свјетском првенству – нагласила је Самарџићева.

Првог дана Европа џудо купа најуспјешнији су били џудисти из Азербејџана, а турнир у спортској дворани „Пеки“ наставља се сутра.

На Европа џудо купу за сениоре и сениорке учествује око 300 такмичара из 25 земаља.

Ово такмичење се бодује за свјетску и олимпијску ранг-листу.

Технички организатор купа је Џудо савез Републике Српске уз помоћ предсједника Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Српске, Министарства цивилних послова у Савјету министара, Града Источно Сарајево, општина Пале и Источна Илиџа, као и Олимпијског центра „Јахорина“ и предузеће „Сарајево-гас“.

ИЗВОРSrna
Претходни текстИзложба „Да се не заборави“ Руског историјског друштва отворена на ФФ УИС (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“, 20.05.2023. (ВИДЕО)