Насловна Најновије Апел грађанима да превентивно дјелују због најављеног невремена

Апел грађанима да превентивно дјелују због најављеног невремена

136
0

Због најављених падавина и могућности олујних удара вјетра на подручју Републике Српске, Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа усвојио је закључке о предузимању превентивних мјера, с циљем организоване и правовремене реакције на евентуалну појаву временских непогода.

Штаб у оквиру ових закључака упозорава становништво Источне Илиџе да предузме неопходне радње како би се заштитила имовина и помоћни објекти од најављених олујних удара вјетра.

Грађанима се савјетује да на вријеме уклоне све предмете који могу пасти са висина, да избјегавају кретање у близини далеководних стубова и старих стабала како би заштили личну безбједност, као и да планирају измјештање покретне имовине на сигурно, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Сједници Штаба за ванредне ситуације, одржаној данас, осим представника општине, присуствовали су представници Полицијске станице Источна Илиџа, Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, Црвеног крста и секретари мјесних заједница ове локалне заједнице.

Присутнима су представљена упозорења Републичке управе цивилне заштите и Републичког хидрометеоролошког завода, у којима се наводи да се до петка, 20. јануара, очекују обилне падавине, које могу изазвати изливање бујичних водотока, појаву клизишта, као и значајан пораст водотостаја ријека.

Такође, уз обилне падавине очекује се јак до олујни јужни вјетар.

„У приправност су стављена предузећа која раде на одржавању, а на дежурни број цивилне заштите 057/316-027 грађани могу пријавити евентуалне проблеме изазване временским непогодама“, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈагодић: Договорена приправност свих служби
Сљедећи текстЈуговић: Механизација на терену, од сутра дежурни пунктови