Насловна Вијести Источно Сарајево Апел да се појачају активности на проналажењу несталих

Апел да се појачају активности на проналажењу несталих

178
0

Секретар Kоординационог одбора Црвеног крста Сарајевско-романијске регије Милан Симанић, апеловао је да све институције појачају активности на проналажењу несталих, те подсјетио да је питање несталих хуманитарна обавеза комплетне друштвене заједнице.

Он је навео да се, осим Сарајевско-романијске регије, Дан несталих и погинулих бораца и цивила обиљежава широм Републике Српске.

Симанић је нагласио да Црвени крст кроз своје социјално-хуманитарне активности посјећује породице и уручивањем пакета помоћи показује поштовање према њима и да нису заборављени у овим тешким временима.

Руководилац Службе тражења Црвеног крста Републике Српске Милош Пурковић, рекао је новинарима данас на Сокоцу, да су представници ове службе, Kоординационог одбора Црвеног крста Сарајевско-романијске регије, Општинског одбора Црвеног крста „Романија-Соколац“ и млади волонтери на пункту пролазницима дијелили промотивни материјал и указивали на горући проблем тражења несталих скоро 30 година након рата.

Он је нагласио да је ово допринос Црвеног крста Српске у тражењу несталих у минулом рату и апеловао на лица која имају информације, да помогну њиховим продицама како би достојно сахранили своје најмилије.

Дан несталих и погинулих бораца и цивила Републике Српске 15. септембар, осим у Служби тражења Црвеног крста, обиљежава се на републичком нивоу активностима Центра за истраживање рата и ратних злочина и представника Удружења заробљених и погинулих бораца и цивила.

Српска трага за 1.648 људи, док је на нивоу БиХ 7.600 несталих.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтање генерала Младића непромијењено
Сљедећи текстЋосић: Универзитет у Источном Сарајеву неодвојив и најзначајнији стуб града