Насловна Најновије Арлов: За два мјесеца 40 школа подржало акцију за празничне пакетиће

Арлов: За два мјесеца 40 школа подржало акцију за празничне пакетиће

156
0

Око 30.000 запослених и ученика из 40 основних и средњих школа у Републици Српској од половине септембра до данас подржало је хуманитарну акцију „Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији“, коју, уз подршку Министарства просвјете и културе Српске, до краја године спроводи Одбор за помоћ Србима на Космету.

Предсједник Одбора Милорад Арлов изјавио је Срни да ће дио укупних прикупљених средстава бити усмјерен за опремање Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, који је потребно опремити, а намијењен је за 164 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља“Подржи ме“.

Арлов је рекао да ће дио средстава, као и сваке године, бити усмјерено за око 1.000 никољданских, божићних и новогодишњих пакетића дјеци на Косову и Метохији, који ће им бити уручени крајем децембра и почетком јануара.

Он је напоменуо да ће ове године уочи Никољдана поклоне од вршњака из Републике Српске први пут добити 150 српске дјеце у западној Славонији, који ће им бити уручени 17. децембра у Саборној цркви посвећеној Светој Тројици у Пакрацу, уз благослов Његовог преосвештенства епископа пакрачко-славонског Јована, са којим је овај хумани гест договорен.

– Уочи Никољдана четврти пут ћемо подијелити поклоне за више од 120 српске дјеце на Банији – рекао је Арлов.

Арлов је захвалио свима који су подржали велику хуманитарну акцију за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“, за који је до сада утрошено више од 320.000 евра, а да би потпуно био завршен потребно је још око 100.000 евра.

Он је захвалио и донаторима из Косовске Митровице и Зубиног Потока, као и Министарству просвјете и културе Републике Српске за вишегодишњу подршку пројектима Одбора, међу којима и „Спојимо дјецу Коосва и Метохије и Републике Српске“, у оквиру којег је од 2012. године у Српској боравило више од 6.000 српске дјеце са Космета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић: Инспекторат Српске наложиће кориговање цијена појединих производа
Сљедећи текстЗимовање на прагу, скијаши стижу из цијеле Европе