Насловна Најновије Арлов: Општина Власеница први пут у пројекту

Арлов: Општина Власеница први пут у пројекту

169
0

Општина Власеница пријавила се први пут за учешће у пројекту „Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске“, коју ове године 11. пут организује Одбор за помоћ Kосмету, рекао је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да се за учешће у овогодишњем пројекту, до сада пријавило 11 локалних заједница, те да је рок за пријаву 15. фебруар.

Арлов је захвалио општини Власеница као и локалним заједницама које су до сада потврдиле учешће у овогодишњем пројекту, а ријеч је о Градишци, Приједору, Бијељини, Требињу, Бањалуци, Петрову, Теслићу, Прњавору, Станарима, Шамцу, Сокоцу.

„Посљедњи рок за пријаву је 15. фебруар. Позивамо градове и општине, посебно оне које већ низ година учествују у овом пројекту, да прихвате и подрже ове године, овај велики хумани пројекат“, рекао је Арлов.

Арлов је најавио да ће 9. фебруара посјетити Невесиње и Мостар, гдје ће покушати договорити да општина Невесиње, уз помоћ српске заједнице, Српске православне цркве и Генералног конзулата Србије у Мостару, ове године први пут учествују у овом пројекту Одбора.

Пројекат „Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске“, биће реализован од 24. јуна до 1. јула ове године из разлога што школска година и завршни испити у Србији, па тако и на Kосову и Метохији завршавају у петак, 23. јуна.

„Овим пројектом као дуги низ година биће обухваћена дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља `Подржи ме` Kосовска Митровице и први пут око 40 српске дјеце из Западне Славоније“, рекао је Арлов.

Он је захвалио свима који подржавају овај хумани пројекат који је спојио хиљаде породица, братимио десетине основних школа, градова и општина са Kосова и Метохије и Републике Српске.

Арлов је навео да је са Kосмета у 37 локалних заједница Републике Српске у протеклих 10 пројеката боравило више од 6.000 српске дјеце у пратњи више од 550 просвјетних радника.

ИЗВОРсрна, фото Инфобирач
Претходни текстУ Зворнику до 11.00 часова гласало 9,93%, у Братунцу 12,8% бирача
Сљедећи текстПородица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини