Насловна Најновије АТП: Ђоковић без напретка

АТП: Ђоковић без напретка

166
0

Српски тенисер Новак Ђоковић, који је годину почео тријумфом на турниру у Аделејду, на данас објављеној АТП листи и даље заузима пету позицију.

Ђоковић је у финалу Аделејда побиједио Американца Себастијана Корду у три сета, освојио је 92. титулу у каријери и зарадио 250 бодова, па сада на свом конту има 5.070.

Он се послије Аделејда сели у Мелбурн гдје ће се борити за јубиларну десету титулу на Аустралијан опену.

Након што је прошле године пропустио први гренд слем турнир у сезони, постоји шанса да се освајањем трофеја врати на позицију број један свјетске ранг-листе.

Шпанац Карлос Алкарас је данас започео своју 18. недјељу на првом мјесту АТП листе са са 6.820 бодова, а слиједе га сународник Рафаел Надал, Норвежанин Каспер Руд и Грк Стефанос Циципас.

Најбољих десет на свијету комплетирају Рус Андреј Рубљов, који је напредовао за двије позиције, Канађанин Феликс Оже-Алијасим, Рус Данил Медведев, Американац Тејлор Фриц и Данац Холгер Руне.

Када је ријеч о осталим српским тенисерима, Миомир Кецмановић је напредовао за једну позицију и сада је 28, Филип Крајиновић је направио два корака уназад и тренутно је 56, Ласло Ђере је задржао 70. мјесто, док је Душан Лајовић слабије пласиран за једну позицију и сада је 81. тенисер свијета.

ИЗВОРБ92
Претходни текстИзложба „Живи сјећање“
Сљедећи текстВучић: Радујемо се заједништву и нераскидивим везама