Насловна Вијести Бајден се суочава са опозивом?

Бајден се суочава са опозивом?

229
0
epa10072317 US President Joe Biden speaks during a joint press conference with the Palestinian President Mahmoud Abbas, after their meeting in the West Bank city of Bethlehem, 15 July 2022. The US President Biden kicked off a trip to the Middle East from 13-15 July. EPA-EFE/ATEF SAFADI

Амерички предсједник Џозеф Бајден могао би се суочити са опозивом, уколико би Демократска странка на изборима у новембру изгубила контролу над Конгресом, пише недјељник „Њузвик“.

Према писању листа, демократе би се могле суочити са значајним губицима на изборима и већ је неколико представника републиканаца сугерисало да би могли затражити опозив предсједника.

За процедуру опозива потребна је проста већина у Представничком дому, али предсједник може бити уклоњен са власти само са двотрећинском већином у Сенату.

Лист подсјећа да се никад ништа слично није десило и да је мало вјероватно да ће републиканци имати довољно посланичких мјеста да то и учине.

„Њузвик“ подсјећа да се и бивши предсједник Доналд Трамп у два наврата суочио са опозивом, али да су га оба пута спасили гласови у Сенату.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучићу забрањена посјета Јасеновцу
Сљедећи текстОд августа пет нових лијекова на рецепт