Насловна Најновије Бањалучанка оптужена за покушај убиства радне колегинице

Бањалучанка оптужена за покушај убиства радне колегинице

108
0
Потврђена је оптужница против Бањалучанке Нине Нинковић (58) која је терети да је од 8. до 21. децембра прошле године, у просторијама Републичког педагошког завода, покушала да убије радну колегиницу С.Т. тако што јој је три пута у шољицу са кафом насула средство које може проузроковати смрт.

 

Нинковићева је оптужена да је, као инспектор-просвјетни савјетник Републичког педагошког завода, покушала отровати помоћницу директора С.Т., а која се успијевала спасити тако што је осјетила сумњив мирис кафе.

Нинковићеву терете да је то прво урадила 8. децембра и поново 9. децембра 2022. године у јутарњим сатима, прије доласка С.Т. на посао.

“Оптужена је да је, кријући се од других запослених, ушла у канцеларију коју користи С.Т., знајући да она свако јутро пије кафу која јој се припрема у кафе-кухињи Републичког педагошког завода и послужује сваког јутра на радном столу у канцеларији, насула јој у шољицу са кафом, у неутврђеној количини, средство које може проузроковати смрт, јер садржи натријум хипохлорит, који се у слободној продаји налази у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање”, наводи се у оптужници.

Међутим, С.Т. кафу, додаје се, у оба наврата није попила због сумњивог мириса, али судећи по оптужници, Нинковићева ни тада не одустаје.

“Нинковићева је оптужена да је потом 21. децембра 2022. године око 7.55 искористила исту ситуацију и околности као раније. У намјери да убије С.Т., ушла је у њену канцеларију, пришла до радног стола, након чега је из џепа извадила зелену кесицу са натписом ‘мравоцид жохароцид’, у којој је био инсектицид у праху, за који је знала да је опасан и штетан за здравље људи, чији је хемијски састав фипронил, материја која је штетна за здравље људи и која при вишеструкој изложености доводи до оштећења органа код људи”, истакнуто је у оптужници.

Потом је садржај из те кесице, како је наглашено, насула у претходно припремљену кафу у црвеној шољи, за коју је знала да је припремљена за С.Т., а налазила се на њеном канцеларијском столу.

“Кашичицом, која је била у шољи са кафом, промијешала је садржај, да би недуго затим изашла из канцеларије водећи рачуна да је нико не примијети”, наглашено је у оптужници.

Како је потврђено “Независним новинама”, оптужницу је подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а потврдио ју је Окружни суд у овом граду.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЂукановић и Милатовић у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори
Сљедећи текстЈуниори ФК “Славија” пружају феноменалне партије у Омладинској лиги БиХ