Насловна Вијести Београд: Почели инциденти? На Булевару учесник литија отео ЛГБТ заставу, полиција реаговала,...

Београд: Почели инциденти? На Булевару учесник литија отео ЛГБТ заставу, полиција реаговала, ухапшен и рашчињени монах

223
0

Противници Параде поноса чије је одржавање још неизвјесно, почели су већ да се спорадично окупљају на централним улицама Београда.

Један од њих отео је ЛГБТ заставу, због чега га је полиција привела.

Photo: Milan Maricic/ATAImages

До сукоба противника Прајда и полицајаца дошло је и у близини Скупштине Србије.

Рашчињени монах Антоније је најприје издвојен из масе, а потом уведен у полицијску марицу, јављају београдски медији. Полиција у овим тренуцима потискује демонстранте ниже ка Скупштини. Приведено је неколико особа. Сада је мирно.

Photo: Milan Maricic/ATAImages

Kако јавља репортер агенције Бета, полиција је блокирала све улице у том дијелу града. Група од тридесетак људи окупила се сада у Таковској улици. Они носе иконе, крстове и заставе са ликом Исуса Христа, а њихово кретање спречава велика група полицајаца у опреми за разбијање демонстрација. Саобраћај је у прекиду и тренутно нема инцидената.

Подсјетимо, припадници Министарства унутрашњих послова су још од синоћ распоређени на улицама, а један полицијски кордон постављен је дуж Булевара краља Александра.

Најмање 3.000 полицајаца биће директно задужено на обезбеђивању данашње шетње у оквиру Европрајда.

Photo: Milan Maricic/ATAImages

Осим полицајаца на улицама и у дијеловима града куда ће се кретати поворка Прајда, број ангажованих припадника безбједносних снага у униформи или цивилу биће знатно већи – укупно око 6.000 људи.

Фокус током данашњег дана биће на очувању безбједности учесника Параде поноса, којих ће бити у неколико пута мањем броју, него учесника контрашетње.

 

 

ИЗВОРБ92, фото Милан Маричић ATAImages
Претходни текстОзваничен почетак реконструкције раскрснице на Сокоцу
Сљедећи текстЋосић: Источно Сарајево – град на понос Републике Српске