Насловна Најновије Берјан представио туристичке потенцијале Босне и Херцеговине

Берјан представио туристичке потенцијале Босне и Херцеговине

138
0

Амбасада БиХ у Јапану организовала је у Токију инвестициони семинар о могућностима улагања у БиХ, на којем је присуствовало више од 70 представника јапанских компанија из различитих привредних области.

Амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан потенцијалним инвеститорима је представио привредне потенцијале БиХ и пружио детаљне информације о пословном амбијенту, односно компаративним предностима за инвеститоре и важећој законској регулативи, саопштено је из Амбасаде БиХ.

Берјан је окупљене упознао и са процедурама за регистрацију предузећа, пореској политици и подстицајима у атрактивним секторима за улагање, као и о инвестиционим пројектима и локацијама у БиХ.

Инвестициони семинар је привукао велику пажњу потенцијалних јапанских инвеститора из области високо-технолошке индустрије и енергетске индустрије, као и индустрије грађевинарства и архитектуре и сектора информационо-комуникационих /ИТ/ технологија.

Присутни су били представници фармацеутско-козметичарске индустрије, пољопривредно-прехрамбене индустрије, сектора туризма и трговине, сектора маркетинга и продаје, модне и индустрије забаве, сектора здравствене заштите и животног осигурања, као и сектора пружања консалтинг услуга.

Представници Амбасаде БиХ су учесницима семинара подијелили и пропратне материјале, односно брошуре и презентације на јапанском језику.

С обзиром на интересовање, планирана је и посјета јапанске привредне делегације БиХ у првој половини текуће године.

Амбасада БиХ у Јапану органозовала је посјету делегације јапанских привредника БиХ крајем 2021. године, када су реакције биле изузетно позитивне.

Семинар у просторијама Доњег дома јапанског парламента, организован је у сарадњи са привредном асоцијацијом Јапана /SBG – Samurai Business Guild/, уз подршку Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛим у благом опадању, потопљен жичани мост у мјесту Мрсово
Сљедећи текстАкција „Спарта“; Три полицајца ухапшена због корупције