Насловна Најновије Бесплатни превентивни прегледи дојки у ЈЗУ Болница „Србија“

Бесплатни превентивни прегледи дојки у ЈЗУ Болница „Србија“

59
0

Поводом „мјесеца борбе против рака дојке”, а у договору са ФеминИС – Удружење жена обољелих од рака дојке и репродуктивних органа, Болница “Србија” организује бесплатне превентивне прегледе дојки од 14. 10. до 24. 10. 2024. године.

Прегледе ће обављати примаријус доктор Милорад Шупић, специјалиста опште хирургије сваки радни дан, осим уторка, у термину од 10.00 до 14.00 часова.

Прегледи ће се обављати у Поликлиници, а термин за преглед можете заказати на број телефона: 057/325-300 – локал 387, сваки радни дан у периоду од 7.30 до 14.00 часова.

Најбоља превентивна мјера за рано откривање рака дојке су прегледи и самопрегледи дојки, касније ултразвук и мамографија када су шансе за излијечење далеко веће, него када жене дођу у већ запуштеној фази, што је нажалост јако учестало.

Рак дојке је најчешћи злоћудни тумор код жена. Најчешће се јавља у периоду од 40 до 75 године.

„Самопрегледи код жена су јако битни, јер жена најбоље познаје своје дојке и може да осјети уколико постоји неки проблем или промјена.

Најчешчи симптоми код рака дојке су појава квржице на дојци, увлачење брадавица, исцједак из дојке, увлачење и црвенило коже и увећање дојке.

Лијечење рака дојке је јако комплексно и дуготрајно. Најбитније је открити промјене на вријеме, да би се благовремено могла одредити терапија.

Циљ организовања бесплатних прегледа је подизање свијести код жена, да у што већем броју дођу на преглед како би у случају раног откривања рака дојке могућност излијечења била већа.

„Због тога позивамо све жене да дођу и обаве свој превентивни преглед дојки на вријеме!“, пише на Фејсбук профилу ЈЗУ Болница „Србија“.

ИЗВОРЈЗУ Болница ''Србија''
Претходни текстПоповић: Узуновићевој није мјесто у Суду БиХ
Сљедећи текстНадал завршио тениску каријеру (ВИДЕО)