Насловна Најновије Бесповратна средства одобрена за 1.141 пољопривредног произвођача и прерађивача

Бесповратна средства одобрена за 1.141 пољопривредног произвођача и прерађивача

138
0

Објављена ранг листа пољопривредних произвођача којим су одобрена бесповратна средства у оквиру другог круга Програма подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске, саопштено је из Фондације за одрживи развој Прогресус.

Бесповратна средства за набавку механизације, опреме и алата у оквиру Јавног позива БТП-23 одобрена су за 1.141 пољопривредног произвођача и прерађивача у Републици Српској и Брчко дистрикту.

Одобрено је укупно 17.831.095,18 ЕУР бесповратних средстава за набавке укупне вриједности од 27.973.254,49 евра, уз сопствено учешће пољопривредника од 8.417.479,41 евра. Наведена средства одобрена су према ранг листи најуспјешнијих пријава, а у складу с тренутно важечим Уговором о гранту између Фондације и ЦЕД-а, организације Владе мађарске која је грантовски спонзор и партнер Фондације у реализацији Програма подршке Владе Мађарске.

Додатно, за 394 пољопривредна произвођача и прерађивача који су испунили услове Јавног позива, али су на ранг листи оцјењивања остварили мањи број бодова, бесповратна средства одобрена су условно, а реализација наведених пројеката зависи од евентуалног формалног одобрења додатних бесповратних средстава ЦЕД-у и Фондацији.

Ранг листа је објављена на званичној интернет страници Фондације за одрживи развој Прогресус www.forsrpska.org, а пољопривредници којим су одобрена бесповратна средства већ од дана објављивања ранг листе могу потписати уговор с Фондацијом, те почети реализацију одобрених набавки у оквиру Програма подршке БТП-23.

Све детаљне информације о предстојећим обавезама корисника који желе искористити право на одобрена бесповратна средства, те роковима за реализацију пројеката су на званичној интернет страници Фондације.

Више информација на info@forsrpska.org или на 051/264-820.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Прича о новој резолуцији о Сребреници покушај Бошњака да поново понижавају све жртве
Сљедећи текстМинић: Исплаћено 14,5 милиона КМ за подстицаје, санацију афричке куге и клизишта (ВИДЕО)