Насловна Најновије Бивши шампиони стижу као звијезде 12. „Демофеста“: М.О.Р.Т. се враћа на мјесто...

Бивши шампиони стижу као звијезде 12. „Демофеста“: М.О.Р.Т. се враћа на мјесто злочина

167
0

Сињски састав „М.О.Р.Т.“ и бањалучки „Демофест“ су живи и неуништиви доказ љубави на први поглед или боље речено, љубави на први риф, а ова драматична романса која траје од 2013. године, десет година касније добија нови замах.

Наиме, „М.О.Р.Т.“ се враћа на мјесто злочина и тамо, гдје су прије једну деценију фуриозно освојили побједу, сада стижу као један од ревијалних гостију новог, повратничког 12. „Демофеста“, спремни да својим запаљивим гаражним панк блузом поново протресу Kастел из његових дубоких темеља.

Стотине бендова је продефиловало позорницом „Демофеста“ претходних година, али мало ко је тако ефектно купио публику и жири, као што је то учинио, тада слабо познати бенд из Сиња, који је од првог рифа запалио љубавну ватру на којој се и данас грије њихова публика. Сиров, прљав и жесток рок звук, врео као далматински камен на плус 50 целзијуса, који су те 2013. године Иван Kатић – Џон (вокал), Боже Блајић – Зврк (гитара), Милан Мијач – Миле (бубњеви) и Јаков Малеш – Kикос (бас гитара) сручили на неспремену публику и жири, дословно је експлодирао Kастелом донијевши „М.О.Р.Т.“-у, једну од најубједљивијих побједа у историји „Демофеста“.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстЈединствени Kирил Џајковски поново на „Демофесту“
Сљедећи текстПале: Ухапшено лице због напада на полицајца