Насловна Вијести Република Српска Билећанин Саво Милојевић најмлађи доктор медицинских наука у Српској

Билећанин Саво Милојевић најмлађи доктор медицинских наука у Српској

300
0

Медицински факултет у Фочи уписао је 2016. и врло брзо се сврстао у ред најбољих и највреднијих студената.

– Схвативши да сами бирамо шта ће нам бити човјек који стоји наспрам нас, да нас то одређује и дефинише према свему, јасно нас преображава у професији, води до вјере или невјере, у савјести до чојства или нечовјештва, на самом почетку мојих студија утемељио сам синтагму да једини истински пут моје будућности јесте и биће медицина. Тај постулат траје данас и трајаће до вјечности, рекао је Милојевић за Радио Билећа.

Како истиче, да је медицина његов сан показују и оцјене у индексу.

– Просјек оцјена је 9,70, што ме уједно чини једним од најбољих студената на факултету. У прилог томе говоре и признања која сам добио за вријеме студија, међу којима издвајам Фондацију Др Милан Јелић, Фондацију Др Валентина Вртикапа, Фондацију Босана и СПКД Просвјета у Мостару, истиче Милојевић.

Он je додаје да ће као неко ко посједује љубав ка човјеку, без обзира да ли био специјалиста интерне медицине или хирургије, настојати да знање и рад усмјерени искључиво на корист пацијената, уз једину награду – да га не забораве у својим молитвама.

ИЗВОРРАДИО БИЛЕЋА
Претходни текстДодик упознао предсједника Србије Вучића, патријарха српског Порфирија и чланове Синода СПЦ са ситуацијом у БиХ
Сљедећи текстПремијерно приказан документарни филм „Одбрана села Дрецељ“ у Сокоцу