Насловна Вијести Република Српска Билећа поново “дише” за Херцеговац и “бубамару”

Билећа поново “дише” за Херцеговац и “бубамару”

177
0

Фудбалери билећког Херцеговца поново су се вратили у Другу лигу Републике Српске група “Исток” након више од деценије, а то је најмање што заслужују овај спортски колектив.

Дуго је најважнија споредна ствар у овом градићу била у запећку и другом плану. Сада се све то промијенило. Потврда тога је и недјељни меч, када су на свом стадиону савладали Стакорину из Чајнича, са 4:0, чиме су сада другопласирани, јер на свом конту имају шест освојених бодова.

Но, још јачи утисак оставила је мобилизација популарних “Џукула” који су подсјетили на славна времена кошаркаша Херцеговца са краја 20. и почетка 21. вијека и на дупке пуну дворану.

И неће бити лако у Билећи никоме да откине бод, а оно што је сигурно да ће оборити све рекорде по посјећености у том рангу. Претходног викенда на стадиону је било најмање 500 душа, а то је тек загријавање за оно што слиједи.

Након наредног викенда када гостују Јединству из Бродца, слиједи мали херцеговачки дерби, односно меч између Херцеговца и Вележа, за који већ има сада влада велико интересовање. Оно што је сигурно да ће трибине крај зеленог тепиха, бити крцате, а очекује се и више од хиљаду људи.

Важна ставка је и да су сви играчи “Хеа” Билећани а неки од њих имају и искуство играња у Премијер лиги БиХ и Првој лиги РС.

Било како било, фудбалска грозница вратила се, тамо гдје и припада. У Билећу, општину из које су потекла два оскаровца, али и безброј успјешних спортиста.

Фудбалска мапа Српске, од ове године богатија је за једног друголигаша, који и даље игра игру због које и даље дјечаци радо иду на тренинге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстСтравичан судар код Братунца: Једно возило смрскано четири особе повријеђене
Сљедећи текстЂоковић честитао 30 рођендан Тениском савезу Републике Српске