Насловна Најновије Бинго додијелио грантове предузетницама у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте...

Бинго додијелио грантове предузетницама у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“

112
0

Током осам година Бинго је издвојио скоро 145.000 КМ у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви“. Данас је дванаест одважних и храбрих жена добило вјетар у леђа да покрену или додатно развију властити бизнис уз помоћ грант средстава која су додјељена у оквиру Бинговог пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“

„Бинго група“ већ осам година имплементира активности с циљем пружања подршке женама, а посљедње три године фокус је на стварању повољнијег окружења у подручју женског подузетништва, саопштено је из ове компаније.

Позиву који је био отворен за све предузетнице у периоду од 20.2. до 6.3.2023. године, одазвало се више од 260 жена. Након предселекције и он-лајн гласања, стручни жири је одабрао најбоље идеје и то након што су апликантице, по први пут имале прилику презентирати своје бизнисе пред жиријем.

– Ове године велики број гласова је стигао онлине путем, чак 2.500. Значајна је и чињеница да је прошлогодишњи фонд износио 19.000 КМ, а ове године је планирано да износи 30.000 КМ. Међутим, обзиром да су идеје уистину квалитетне, током процеса селекције уз подршку имплементацијског партнера Инвестицијске Фондације Импакт и осталих партнера и пријатеља осигурали смо додатни буџет од 15.000 КМ, тако да смо подржали још пет корисница са по 3.000 КМ. Значај пројекта препознали су: „“Oaza“, „Nutrino Lab“, „Golden Rose“, „Libresse“, „Dorina“, „Dita“, „Alma Ras“, „Bambi“, „Milka“, „Pfanner“, „Somat“, „Swisslion“, „Meggle“ и „Lactalis“, али и наши купци који су куповином артикала ових брендова који су посебно означени на нашим полицама подржали пројект – рекла је Амина Челиковић из маркетинг одјела компаније „Бинго“.

Након што су се збројили он-лајн гласови и бодови жирија, додијељена су и новчана средства и то по један од 8.000 и 5.000 КМ, два у износу од 4.000 КМ и осам од 3.000 КМ.

Тако су успјешне предузетнице добиле средства за подршку кроз: репроматеријал, опрему, машине или алате, што ће им бити иницијално за развој или усавршавање властитих бизниса.

Добитница грант средстава у највишем износу од 8.000 КМ је Горица Арежина из Бањалуке, а новац ће уложити у покретање производње веганских и здравих посластица.

Осам предузетница освојило је грант средства од 3.000, а остале грантове добиле су: Амила Терзић из Сарајева (4.000 КМ за проширење бизниса у домену виртуалног приказа уређења ентеријера у архитектонском студију „Control Space“), Бранка Грујић из Градишке (4.000 КМ за производњу гладиола) те Аида Локванчић из Сарајева која је освојила 5.000 КМ за унапређење производње лазy баг-ова, софт плаy кауча, надмадраца и јастука у тек насталом породичном бизнису „Cut&Stitch“.

Аида је истакла да је подршка породице најважнија и да ће даље развијати овај јединствени породични бизнис-

– Наши производи су иновативни и квалитетни, цијела породица је ангажована, а уз помоћ гранта ћемо унаприједити све процесе производње и проширити пословање – додала је она.

Како се овај пројекат из године у годину надограђује, тако ће од ове године корисницама грант средстава бити пружена и менторска подршка Инвестицијске фондације „Импакт“.

– У протеклим годинама ми смо подржали пословне подухвате 150 предузетница, а у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“ 16 предузетница је похађало нашу предузетничку академију и добиле су прилику за стручну и менторску подршку као један од стубова предузетничког екосистема неопходних за развој и унапријеђење њихових пословних подухвата – истакао је Сенајид Ђозо, извршни директор Инвестицијске фондације „Импакт“.

Током ових осам година, од како компанија Бинго имплементира пројекте који за циљ имају оснаживање жена, додијељено је скоро укупно 145.000 КМ. Прве двије године овога пројекта средства су донирана Сигурним кућама у БиХ.

Више детаља о пројекту „Одважне и храбре, то сте ви“ можете пронаћи на http://www.bingobih.ba/.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНа сјеверу и западу топлије, на југу и истоку свјежије
Сљедећи текстСвјетски дан особа са Даун синдромом