Насловна Најновије БиХ ће изгубити у политичком процесу пред неуставним Судом“ (ФОТО)

БиХ ће изгубити у политичком процесу пред неуставним Судом“ (ФОТО)

168
0

БиХ ће изгубити на неуставном Суду БиХ у политичком процесу који се води против мене као предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, рекао је данас предсјеник Српске Милорад Додик.

 
(фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić) -

(фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić)

Додик, који је у Лакташима присуствовао стручно-консултативном састанку о новонасталој ситуацији у вези са судским поступком против њега и Лукића, рекао је да је поступак покренут пред неуставним Судом.

– Због велике заинтересованости академске заједнице, правне струке, одржан је конститутивни састанак о политичком процесу који се води против мене и директора Службеног гласника Српске на нивоу правосуђа БиХ. Окупили смо се како би саслушали све добронамјерне људе који желе да својим сугестијама, опсервацијама и увидима дају допринос у одбрани пред лажним Судом БиХ, који је такав какав јесте – неуставан и који прихвата да нелегални и неизабрани тзв. високи представник покрећу поступак против легално изабраног предсједника и директора Службеног гласника – рекао је Додик.

 

Фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić

Фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić

 

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да је процес против предсједника Српске напад на институције Републике Српске и да је потребан најшири фронт одбране интереса институција Српске пред неуставним Судом БиХ. Најавио је формирање ширег тима који ће учествовати у одбрани предсједника Републике.

– Данас је и струка и наука говорила у ком смјеру треба да идемо у одбрани националног интереса Републике Српске и српског народа у БиХ. Сви људи који су овдје нашли исказали су спремност да учествују као стручни свједоци, консултанти и експерти у овоме поступку у тиму одбране предсједника Републике и морам вам рећи да је ово један од консултативних састанака које ћемо правити у наредном периоду – навео је Будимир.

Он је рекао да ће позвати стручњаке и актере политичког и правног живота из окружења, посебно из Србије која је једна од потписница Дејтонског споразума.

 

Фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić

Фото: Predsjednikrs.rs/Dona Katušić

 

Адвокат Бранко Лукић рекао је да онима који воде процес против предсједника Републике Српске и међународној заједници није проблем Додик, већ Република Српска у чију су разградњу кренули покушајима отимања имовине и поткопавањем њених темеља.

– Међународна заједница, односно колективни Запад покушава да разгради Републику Српску. Поручујем им да то Срби из Српске и читавог свијета неће допустити. Борићемо се да заштитимо предсједника и Републику Српску – поручио је Лукић.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПрви пут одбрањени мастер радови на Катедри за физику Филозофског факултета у Палама
Сљедећи текстОтказани летови са сарајевског аеродрома