Насловна Најновије Бициклистичкој вожњи “Романија зове“ одазвало се око 200 учесника

Бициклистичкој вожњи “Романија зове“ одазвало се око 200 учесника

90
0

Ревијална бициклистичка вожња „Романија зове“, окупила је данас на Сокоцу око 200 учесника из БиХ, Србије, Црне Горе и Словеније на брдској стази дужине 45 километара.

Један од организатора Бане Биљић, рекао је Срни, да су ове године имали част да им се придруже учесници „Чикер маратона“ у њиховој седмој етапи, који ће заједно са њима возити првих 20 километара, а потом ће кренути ка Палама.

Он је подсјетио да је „Чикер МТБ маратон“ кренуо из Краљева 23. јуна и ове године возе кроз Србију и Републику Српску у 10 етапа током 10 дана, а завршава се 2. јула у Источном Новом Сарајеву.

На слици може бити: 9 особа, бицикл и текст

Биљић је нагласио да учесници ове манифестације возе од спортске дворане Соколац, гдје је истовремено и циљ, одличним стазама преко Талина, Ћаварина, Озерковића, Новосеоца, Дикаља, Вражића, Пуховца.

Предсједник Планинског бициклистичког клуба „Чикер“ из Краљева, Радослав Голубовић, изразио је задовољство што су успјели да обједине двије манифестације.

Бициклиста Синиша Бајић из Београда, чији су коријени из Босанског Петровца, не крије одушевљене вожњом по планинским предјелима Романије, која је, како каже, за класу љепша од било које вожње по Србији.

На слици може бити: текст

На позив организатора, у ревијалној вожњи је учестовало и 60 соколачких малишана који су кренули са старта код Спортске дворане главном улицом, а потом се преко стадиона вратили на полазиште.

Организатор ревијалне бициклистичке вожње „Романија зове“ је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“, чији је циљ промоција бициклизма, природних љепотљ и знаменитости општине Соколац.

ИЗВОРсрна, Инфо центар Соколац
Претходни текстДачић: Напад на жандарма терористички чин, нападач повезан са вехабијама
Сљедећи текстСутра велико освећење Храма Светог Варнаве на Врањешу