Насловна Најновије Блок тарифе мијењају износе на рачунима за струју

Блок тарифе мијењају износе на рачунима за струју

151
0

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске /РЕРС/ дала је зелено свјетло за приједлог документа који предвиђа увођење блок тарифа, када је ријеч о потрошњи струје за домаћинства у Српској, према којима ће бити измјена у износу на рачунима.

У том документу наведено је да се до 500 потрошених киловата приликом обрачуна електричне енергије у категорији домаћинства плаћа по једној цијени, односно од 501 до 1.500 киловата по другој, а од 1.501 по трећој.

Предсједник Kомисије Владислав Владичић, рекао је да је документ усвојен и да иде на објаву у „Службеном гласнику“, након чега ће ступити на снагу.

Увођење блок тарифа дефинисано је приједлогом Тарифног система за продају електричне енергије и коришћење дистрибутивне мреже, који је јуче усвојен на сједници РЕРС-а.

„Рачуни за јануар домаћинствима стижу у фебруару и неће се значајније разликовати у односу на ове за децембар, који стижу у јануару. Неки ће бити мало смањени, неки благо повећани. Све зависи од потрошње електричне енергије“, рекао је Владичић за „Глас Српске“.

Он је додао да ће домаћинства која троше око 400 до 500 киловата струје имати нешто мање рачуне за струју, а они који троше више од 1.000 киловата имаће веће рачуне за струју.

„Али, незнатно је то и за једну и другу категорију. Нешто значајније повећање рачуна могли би имати они који троше више од 1.500 киловата струје“, нагласио је Владичић.

Послодавци у Српској постигли су договор са „Електропривредом“ да цијена струје са 53 буде повећана на 65 евра по мегавату од идуће године, рекао је предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић.

ИЗВОРсрна, фото РЕРС
Претходни текстЉевнаић: Јахорина живи 365 дана у години
Сљедећи текстСлаб снијег на вишим планинама не утиче на нормалну фреквенцију возила