Насловна Најновије Божићни турнир: Познати сви четвртфиналисти

Божићни турнир: Познати сви четвртфиналисти

217
0

Вечерас су одигране преостале четири утакмице осмине финала Божићног турнира у футсалу Источно Ново Сарајево 2022 и знамо имена учесника четвртфинала које почиње 10. јануара.

МиКМФ Танго – КМФ Јахорина2 2:3 (0:1)

Можда и најнезанимљивија утакмица досадашњег тока турнира. Ни једни ни други нам нису понудили превише лијепих потеза а омладинци Јахорине су ипак успјели постићи погодак преко Тешановића за предност пред одмор.
У наставку Танго долази до преокрета головима Пушаре и Салчина а Јахорина покушава преко Симовићевих продора а ла грталица да угрози гол. Посљедња три минута доносе нам нешто више узбуђења, преокрет Јахорине али и прву кардиналну грешку судија на турниру. Прво је Тешановић искористио индолентност одбране Танга приликом прекида и својим другим голом изједначава резултат. Танго креће у напад преко Салчина, голман паљанске екипе добро интервенише али руком брани ван шест метара што судије нису виђеле а Радовић то користи и доноси пролаз својој екипи у четвртфинале.

Танго: Паћо, Салчин, Радуловић, Лигата, Пушара, Линдов, Пурковић, Кењић.

Јахорина 2: Баричанин, Брчкало, Симовић, Тешановић, Тробок, Маљукан, Радовић

Мачак Лимоградња – Гласинац ФЦ (2:1)

Знатно квалитетнију утакмицу гледали смо у дуелу екипа из Крешева и Сокоца. Повела је Лимоградња голом Томића али је Гласинац изједначио преко Милинковића. У финишу првог дијела Челан поново доводи Линоградњу у вођство. Треба напоменути да је Гласинац у овај меч ушао са само пет играча.

У другом дијелу Сокочани имају иницијативу али се Лимоградња добро брани и вреба грешку. Једна таква прилика отвара се Слишковићу и он је претвара у гол за 3:1.До краја Гласинац покушава доћи до позитивног резултата али безуспјешно. Биљежимо и више сретну него спретну интервенцију голмана Лимоградње Билића када је са линије спасио свој гол.

Мачак Лимоградња: М. Билић, Челан, Томић, Ј. Билић, Толо, Кожул, Слишковић, Батак, Ивичевић, Шимунић.

Гласинац ФЦ: Лончаревић, Папић, Милинковић,Чолић, Рајић

Угарак – Кафе Кофеин 2:3 (2:0)

Трећи меч донио нам је дуел екипа Угарак која важи за једног од фаворита за освајање турнира и Кафе Кофеин која је у групној фази показала да зна играти футсал.
У првом полувремену Угарак је играо вишак и у потпуности контролисао меч па је са два гола Бахтића дошао на +2.

У другом полувремену Кофеин примјењује исти рецепт, врши притисак и успјева доћи до изједначења головима С. Капетановића и Кустуре.Обје екипе имају по неколико шанси а онда невјероватна завршница. Кофеин има лопту 30 секунди до краја али не жели напасти што изазива негодвање публике и звиждуке. Као да их је то натјерало да крену, раде одличну акцију коју завршава А. Капетановић буквално секунду прије звука сирене за огромну радост симпатичне екипе која је обезбједила пролаз у четвртфинале.

Угарак: Ракић, Мујкић, Окић, Халиловић, Бахтић, Авдушиновић

Кафе Кофеин: Зулчић, Јунузовић, А.Капетановић, С. Капетановић, Омерхоџић, Кустура, Беширевић

Бум Бијељина – Општина Трново (0:0)

Општина Трново је била та која је наметнула темпо и имала је неколико добрих шанси, прије свега шутева Елеза и сјајан слалом Селимовића који асистира Дебелногићу који умјесто да лопту смјести у гол покушава вратити и гријеши.

На одмор се отишло без голова.Други дио почиње приликом за Бијељинце када шутира Дошло. Игра се чврсто али у границама дозвољеног. Опет Елез има прилику за Трново али погађа стативу, минут касније понавља исто. Има и Перовић два солидна шута али оба преко гола. На крају 0:0 и први пут гледамо пенале.

За Општину Трново погађају Елез, Подруг, Дебелногић и Перовић док Ђорда промашује. За Бум Бијељина прецизни су били Дошло, Мекић и Влачић, Максимовић је шутирао поред гола а Трифковићев ударац зауставио је Делихасанаовић.

Парови четврфинала:
Годра – Метро Пуб
Литен – Излог Скy
Јахорина 2 – Мачак Лимоградња
Кафе Кофеин – Општина Трново

 

 

 

 

ИЗВОРSportEast
Претходни текстСарајево: Одржан традиционални Божићни концерт
Сљедећи текстДанас је Бадњи дан !