Насловна Најновије Божићни турнир у футсалу: Пласман у полуфинале обезбиједиле екипе Мачак Лимоградња и...

Божићни турнир у футсалу: Пласман у полуфинале обезбиједиле екипе Мачак Лимоградња и Општина Трново

160
0

Божићни турнир у футсалу у Источном Новом Сарајеву настављен је другом четвртфиналној вечери послије које су пласман у полуфинале обезбиједиле екипе Мачак Лимоградња и Општине Трново.

Мачак Лимоградња је у првом четвртфиналу лакше него се очекивало савладала другу екипу паљанске Јахорине са 8:1.

Све је ишло баш како треба за младе момке из Крешева, начели су на вријеме Паљане преко Давида Слишковића, а онда је Јосип Билић удуплао предност. Послије 16 минута већ је било 3:0, када Марин Ивичевић погађа за 3:0.
Мало тога је полазило за руком Паљанима вечерас, нису били на нивоу из претходних утакмица, а допринио је томе засигурно и квалитет противника, који у комплетном саставу итекако може бити незгодан ривал свима. Имао је Данијел Томић прилику у 19. минути да из казненог ударца повећа предност, покушао је са седам метара да „боцне“ Баричанина, али је млади голман Јахорине 2 прозрео његову намјеру. Што није урадио Томић јесте Марин Ивичевић непуну минуту касније, када погађа за 4:0 из казненог ударца за резултат првог полувремена.

У наставку сусрета иста слика на терену, а Мачак Лимоградња постиже још четири поготка. Два су дјело Бориса Шимунића, а по једном су се у стријелце уписали Лео Кожул и Јосип Билић. Једини гол за Јахорину 2 постигао је Душан Паприца.

Како се и очекивало, посљедње четвртфинале донијело је изузетну утакмицу Кафе Кофеина и Општине Трново. Номинални домаћин је био ослабљен неиграњем голмана Адиса Зулчића, али и Рената Чилића, Мирза Рамић се поново није „скидао“, а ни Енис Беширевић се није осјећао најбоље за игру, па је Кафе Кофеин практично са шесторицом играча изнио ово четвртфинале и без голмана.

Бекир Кустура је био у улози голмана-играча и баш као у мечу осмине финала против Угарка, то је функционисало јако добро. Општина Трново прва долази до водства у 12. минути када Мелдин Подруг на асистенцију Дејана Дебелногића лијепо погађа. Зове Kафе Кофеин тајмаут и након њега јако брзо Ален Алић затвара другу стативу и доноси изједначење својој екипи. Након тога смо гледали изузетно занимљиву утакмицу, добар футсал и невјероватна узбуђења. Обје екипе су промашиле већи број јако добрих прилика, па је на крају завршено 1:1, те су шестерци одлучивали о полуфиналисти.

Један одбрањени ударац Аднана Делихасановића био је довољан да се након осмине финала Општина Трново радује и у четвртфиналу, те послије распуцавања са шест метара оде у полуфинале гдје ће играти против Мачак Лимоградње.

ИЗВОРФејсбук профил Божићни турнир у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“
Претходни текстВетерани ФК Славија освајили мини турнир ветерана у склопу Божићног турнира „Источно Ново Сарајево 2022“
Сљедећи текстПораз “Партизана“ у Тел Авиву