Насловна Најновије Болница ,,Србија“ слави Свете Враче

Болница ,,Србија“ слави Свете Враче

180
0

Болница „Србија“ у Источном Сарајево данас ће прославити крсну славу Свете Враче Козму и Дамјана.

Обиљежавање крсне славе биће уприличено Болници у 12.00 часова, када ће бити сломљен и крсни колач у присуству пријатеља ове здравствене установе, рекао је Срни директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија.

Шешлија је подсјетио да је протекле седмице одржана манифестација „Дани болнице“, коју су почели организовати прошле године када су обиљежили 100 година постојања.

Љечилиште за плућне болеснике у Касиндолу отворено је 1921. године пријемом првих пацијената. У наредним годинама прерасло је у санаторијум и љечилишта за туберкулозне болеснике.

Од 1992. године болница Касиндо постала је општа, гдје су се лијечили и бројни војници и цивили рањени у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У јулу 2017. године положен је камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву, а у нови објекат, у марту 2019. године, смјештени су први пацијенти.

Болница „Србија“ данас је модерна и функционална здравствена установа, у којој је запослено 450 радника, а медицинска заштита доступна је за 100.000 становника Сарајевско-романијске регије.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПрекид електроснабдијевања
Сљедећи текстТоком дана на западу хладније, са кишом