Насловна Најновије Болницу „Србија“ посјетио проф. др Пеђа Ковачевић, пулмолог-интезивиста

Болницу „Србија“ посјетио проф. др Пеђа Ковачевић, пулмолог-интезивиста

152
0

Болницу „Србија“ данас је посјетио проф. др Пеђа Ковачевић, пулмолог-интезивиста, начелник Клинике интензивне медицине за нехируршке гране у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и национални координатор за интензивну медицину у Републици Српској.

Циљ посјете проф. др Ковачевића јесте обучавање и усавршавање нашег медицинског кадра у лијечењу и збрињавању најтежих болесника.

Проф. др Ковачевић обишао је интензивну његу, Одјељење интерне медицине, неурологије, пулмологије и инфектологије и одржао радни састанак са љекарима Болнице Србија, као и предавање о теми “Препознавање, транспорт и збрињавање критично обољелих пацијената”.

“Посјета Болници Србија била је у циљу да се на неки начин подигну нивои знања и вјештина из области препознавања животно угрожавајућих стања, односно критично болесних пацијената из области нехируршких дисциплина и да се током посјете упознам са капацитетима за збрињавање животно угрожених болесника, тачније обилазак интензивне његе у Болници“, нагласио је проф. др Ковачевић.

Он је додао да се упознао и са кадровским потенцијалом Болнице где је кроз разговор са шефовима и љекарима Одјељења стекао увид у кадровску структуру од самог нивоа специјализаната, специјалиста и супспецијалиста из одређених дисциплина, како за Ођељење интерне медицине, тако и за Ођељење неурологије, анестезије и реанимације, пулмологије и инфектологије.

„Током посјете и на крају одржаног предавања и у разговору са менаџментом болнице, као национални координатор за интензивну медицину у Републици Српској, предложио сам сет приједлога и мјера у циљу унапређења лијечења животно угрожених болесника из области нехируршких грана медицине, те увођења телемедицине као првог корака и селектовање кадра који би у одређеном временском интервалу имао задатак и улогу у лијечењу најтежих болесника у Болници „Србија“, истакао је проф. др Ковачевић.

ИЗВОРБолница “Србија”
Претходни текстУ Београду протест против европског плана за Косово
Сљедећи текстМанифестација “Избор најуспјешнијих спортиста општине Источна Илиџа за 2022. годину” биће одржана 22. марта